Dating site made with joomla

24-Feb-2020 13:59 by 5 Comments

Dating site made with joomla - Webcam free sex switzerland

This is why a CMS is a good choice for any one that has a team of people managing their website who do not have any web development skills or very little technical expertise.

dating site made with joomla-29dating site made with joomla-27dating site made with joomla-66

Untuk akses tool ni dari Backtrack, korang leh ke menu : Applications- Untuk mula scan, kita gunakan command dibawah ni.Then, install the new version of the template in Joomla admin. But if you have made any modification in the files of the template, you can change only the file "html/modules.php" (for security issue) and "css/template.css" (for icon alignment).. My personal opinion, Joomla is considered secure and one of the best CMS i ever come across.Perlu diingat, bukan semua components akan ditemui oleh tool ni, dia menggunakan teknik dictionary/signature based, so kalau xder dalam list file dia, xder lah dia jumpa. Hasil fuzzing kita tu, kita perlu analisa, sebab ada kemungkinan kita akan dapat result yang False Positive atau False Negative.Secara asasnya untuk Pen-Test Joomla kita perlu dapatkan senarai component yang dinstall, kemudian cross check sama ada vulnerability pada component/plugins berkenaan, dan kita cuba exploit. Untuk tujuan ni kita akan gunakan beberapa tool free yang publicly available kat Internet. So perkara-perkara macam ni yang perlu di ambil perhatian.

Ok, entri kali ni, kita bincangkan teknik asas dan yang biasa digunakan oleh Pen-Tester untuk membuat assessment terhadap CMS Joomla. Walaupun orang lain menggunakan pahat dan tukul yang sama, belum tentu dapat buat ukiran secantik dan sekemas tukang ukir tadi. Pada aku, sebelum nak kata secure or not, at least buat lah assessment dulu, ye tak πŸ™‚ Ni cakap besar bukan main, sql injection tu apa pun tak tahu. Ada jugak kes yang weak password, tu pakcik tak tahu nak kata apa lah kan πŸ™‚ Ada jugak kes, webmaster menggunakan ripped template (kira macam cracked la), tanpa diorang perasan dalam template yang diorang download dan gunakan tu, ada sisipan backdoor.

Ok analogi dia macam ni, seorang tukang ukir yang hebat, masih memerlukan pahat dan penukul untuk membuat ukiran. Bila kita sebut pasal Joomla, stigma sesetengah pihak beranggapan ooh Joomla senang kena hack. Found out to be solution yang dia bagi pun sama jer, mudah jer kena hack πŸ™‚ Jadi benda ni adalah subjektif. Basically core CMS Joomla adalah secure, punca digodam adalah sebab penggunaan components dan modules yang tidak secure, ini kebiasaannya yang berlaku.

Aku banyak berjumpa dengan vendor yang condemn Joomla 100%, katanya senang kena hack, dan dia proposed solution dia.

πŸ™‚ Berikut adalah rajah ringkas langkah-langkah atau metodologi yang kita gunakan untuk proses Pen-Testing Joomla.

Tool : Ok lah, tanpa membuang masa, kita teruskan pada aktiviti pentesing kita.

Regular HTML Templates have static design of a site without any animation.

  1. which dating site are new 06-Sep-2020 14:54

    According to the attachment theory perspective, people’s adult relationships reflect the way they were treated by their caregivers.